Recept za Joto

Sestavine:
1 kg fižola, 1 kg krompirja, 1 kg zelja, ščepec moke , sol, česenj, poper, olivno olje, koščki pršuta.
Priprava jedi:
Krompir v kosih in zelje se kuhata vsak posebej, fižol (se prej pusti namakati 1 dan v kozici) isto.
Nato naredimo preliv. Na olju podušimo malo moke, 2 stroka česnja in malo popra s koščki pršuta. Ko je podušeno, vmešamo kuhan krompir v koščkih, kuhano zelje in kuhan fižol. Dolijemo vodo do vrha posode in kuhamo še približno 2 uri.
Po končanem kuhanju jo lahko damo na krožnike in pustimo da jota zadiši po prostoru, kar povzroči večji apetit.

Gostilna


Pri Grči si lahko privoščite dobrote krasa.

Iz kuhinje, kjer gospodari Pavla, vedno diši po mineštrah in jotah, lazanjah, "njokih" z mesnim prelivom, govedini po kraško, prav tako pa na mizo velikokrat priroma doma zorjeni pršut Paulina, ne manjkajo telečja pečenka, repa, zelje, ... Večina hrane je doma pridelane, tako kot tudi Teran, Cabernet Franc in Vitovska grganja, vina, ki hrani dajo še popolnejši okus.

Pozabiti ne smemo na kraški liker "Paulina", ki ga izdelujejo po posebnem receptu.

Sobota in nedelja, prazniki: od 11.00 -22.00
V tednu po naročilu za skupine